Google анонсувала нову лінійку смартфонів із 5G. На жаль, в Україні їхній потенціал не розкрити до 2022 року

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Google анонсувала нову лінійку смартфонів із 5G. На жаль, в Україні їхній потенціал не розкрити до 2022 року

Google

Компанія Google офіційно анонсувала дві нові моделі смартфонів з 5G — Pixel 5 і Pixel 4A 5G, які можна буде придбати вже восени. Деталі щодо гаджетів поки тримають у таємниці. В Україні потенціал цих смартфонів вдасться розкрити не скоро — не раніше 2022 року.

Про це повідомляє The Verge.

Google не надала багато інформації та навіть не продемонструвала жодних фото чи відео з новими смартфонами, які працюватимуть в мережі нового покоління 5G.

Придбати нові гаджети можна буде у США, Канаді, Великій Британії, Ірландії, Франції, Німеччині, Японії, Австралії та Тайвані. До початку продажів компанія обіцяє розповісти про Pixel 5 і Pixel 4A 5G та їхні особливості трохи більше.

Наразі відомо, що Pixel 4A 5G є покращеною версією анонсованого нещодавно Pixel 4A та коштуватиме $499. Отже, модифікація для роботи в мережі 5G підвищила вартість гаджету на $150. Крихти інформації кажуть, що покращений Pixel 4A матиме більший екран і дві камери.

Усі три смартфони вийдуть на ринок майже одночасно: Pixel 4A наприкінці літа, а Pixel 5 і Pixel 4A 5G восени. Також відомо, що більшість операторів США не зацікавлені в просуванні смартфону без 5G, тож вихід Pixel 4A з анонсом Pixel 4A 5G викликає певні запитання.

«5G — це причина, за якою Google анонсує всі три телефони одночасно. Потенційним покупцям 4A корисно знати, що буде більше моделей Pixel, але реальність полягає в тому, що всі три націлені на різних покупців. Оскільки 4А не знайде багато підтримки з боку операторів, попередній анонс Pixel 5 є заходом зберегти обличчя», — пише The Verge.

Зазвичай Google анонсує та випускає нові смартфони у жовтні, але з огляду на пандемію і той факт, що Apple не збирається вчасно випускати iPhone 12, варто очікувати Pixel 5 і Pixel 4A 5G взимку.

Українці зможуть відчути переваги смартфонів із 5G нескоро — за словами міністра цифрової трансформації України, новий протокол зв’язку з’явиться не раніше 2022 року.

«Аукціони можна буде провести, якщо звільняться частоти, під кінець наступного року, і з 2022 року почнеться плавне впровадження в Україні. Але першими будуть лише найбільші міста, а далі вже залежно від потенціалу розвитку можуть бути інші території», — розповів Олександр Шелест в ефірі телеканалу «ДОМ».

  • У кінці березня в соцмережах почали поширювати інформацію про те, що новий коронавірус виник в Ухані, тому що там нещодавно запустили 5G. Тепер він, імовірно, поширюється на інші міста, які теж використовують звʼязок пʼятого покоління. При цьому прихильники цієї теорії не звертають увагу на те, що пандемія коронавірусу вразила й ті країни, де 5G ще не використовується.
  • На початку квітня мобільні оператори Великої Британії попросили не нищити вежі стільникового звʼязку 5G. Британці підозрювали, що вони розповсюджують COVID-19. У країні також продають флешки із «захистом від 5G» — від звичайних вони відрізняються наліпкою.
  • Під дописами у Twitter про 5G та коронавірус почав зʼявлятись ярлик, на якому написано «Отримати факти про COVID-19». Якщо на нього натиснути, зʼявляється сторінка «Ні, 5G не викликає коронавірус» із посиланням на статті та офіційні джерела, які спростовують цю теорію змови.
  • Понад 25 тисяч українців підписали петицію про заборону 5G, оскільки цей стандарт зв’язку начебто шкідливий для здоров’я. Президент Зеленський відповів, що 5G не несе шкоди.