Twitter почала маркувати дописи, де коронавірус повʼязують із 5G

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Під дописами у Twitter про 5G та коронавірус почав зʼявлятись ярлик, на якому написано «Отримати факти про COVID-19». Натиснувши на цей ярлик, зʼявляється сторінка «Ні, 5G не викликає коронавірус» із посиланням на новинні статті та офіційні джерела, які спростовують теорію змови.

Про це повідомляє Business Insider.

Представник Twitter заявив: «Ми віддаємо пріоритет видаленню контенту про COVID-19, якщо у нього є заклик до дій, які потенційно можуть завдати шкоди. [...] Минулого місяця ми оголосили, що вводимо нові мітки і попереджувальні повідомлення, щоб надати додатковий контекст і інформацію про деякі твіти, які містять суперечливу або оманливу інформацію про COVID-19».

Insider

Ще на початку травня Twitter пообіцяла перевірити інформацію щодо коронавірусу. В останні тижні компанія зайняла більш агресивну позицію щодо перевірки фактів, зокрема, промаркувавши два дописи президента США Дональда Трампа із помилковими заявами про голосування поштою.

Що сталося до цього?

У кінці березня в соцмережах почали поширювати інформацію про те, що новий коронавірус виник в Ухані, тому що в китайському місті нещодавно запустили 5G. Тепер він, імовірно, поширюється на інші міста, які теж використовують звʼязок пʼятого покоління. При цьому прихильники цієї теорії не звертають увагу на те, що пандемія коронавірусу вразила й ті країни, де 5G ще не використовується.

Після появи цієї інформації британська влада перевірила технологію і зафіксувала, що рівень електромагнітного випромінювання 5G значно нижчий за міжнародні нормативи.