Зеленський відповів на петицію про заборону 5G

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський відповів на петицію про заборону 5G

Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону 5G — він зазначив, що 5G не несе шкоди здоров’ю, якщо дотримуватися вимог щодо рівня електромагнітного випромінювання.

Про це повідомляє пресслужба президента.

«Основними радіочастотними діапазонами для 5G в Європі та світі визначено діапазони частот 700 МГц і 3 400—3 800 МГц, планується також залучити більш високочастотні діапазони. Це дозволить передавати великі обсяги даних з мінімальними затримками (одна з переваг 5G), що зробить можливим розвиток нових сервісів і технологій», — зазначив Зеленський.

Президент, посилаючись на Європейський парламент, пояснив, що при виконанні всіх рекомендацій щодо допустимого рівня випромінювання для радіочастот 5G не шкодить людському здоров’ю.

Крім того, він згадує і поширене хибне переконання, що мережі 5G якимось чином пов’язані з поширенням коронавірусу.

«Відсутні будь-які докази, що підтверджують роль 5G у розповсюдженні COVID-19 або будь-якої іншої хвороби чи інфекції. На момент появи COVID-19 переважна більшість країн не мала і досі не має мереж 5G. Отже, вони навіть теоретично не могли сприяти розповсюдженню COVID-19», — йдеться в тексті.

  • У кінці березня в соцмережах почали поширювати інформацію про те, що новий коронавірус виник в Ухані, тому що там нещодавно запустили 5G. Тепер він, імовірно, поширюється на інші міста, які теж використовують звʼязок пʼятого покоління. Утім, прихильники цієї теорії не звертають увагу на те, що пандемія коронавірусу вразила й ті країни, де 5G ще не має.