«Подумала, що це жарт». Начальниця відділення банку розповіла про терориста в БЦ «Леонардо»

Автори:
Вікторія Мартинюк, Євген Спірін
Дата:
«Подумала, що це жарт». Начальниця відділення банку розповіла про терориста в БЦ «Леонардо»

Скриншот

Начальниця відділення Універсал Банку Наталія Чучупак розповіла про вимоги терориста Сухроба Карімова, який погрожував підірвати вибухівку у відділенні в київському бізнес-центрі «Леонардо». За її словами, зловмисник не вимагав грошей, а тільки викликати поліцію та журналістів.

Про це вона розповіла в коментарі «Бабелю».

Чучупак погодилася добровільно залишитися у відділення, коли туди зайшов Карімов і почав погрожувати.

За її словами, зловмисник прийшов у відділення близько 12:00, погрожуючи, що в його сумці лежить вибухівка. Вона розповідає, що спочатку подумала, що це жарт.

«Сказав, що потрібно викликали поліцію, тому що у нього бомба. […] Я взагалі подумала, що це жарт. Грошей він не вимагав», — розповіла Чучупак.

Чучупак розповіла, що спочатку Карімов поводився «трохи агресивніше», але потім його поведінка змінилася, і вони «говорили про погоду». «Спочатку він був трохи агресивніший. Розмовляли про погоду, про зірки, природу, тварин», — розповіла начальниця відділення.

  • 3 серпня у Києві 32-річний громадянин Узбекистану Сухроб Карімов погрожував підірвати вибухівку у відділенні Універсал Банку в бізнес-центрі «Леонардо». У приміщенні банку залишилася керівниця відділення, інші працівники вийшли.
  • Згодом до терориста впустили представників ЗМІ, які спілкувалися з ним близько 10 хвилин. Під час цього до приміщення банку увірвалися бійці СБУ і затримали Карімова. Щодо нього відкрили кримінальне провадження відкрили за ст. 258 — тероризм.