Міськрада Тернополя висловила незгоду з внесенням міста до «червоної» зони. Мер заявив, що працюватимуть у звичному режимі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Міськрада Тернополя висловила незгоду з внесенням міста до «червоної» зони. Мер заявив, що працюватимуть у звичному режимі

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Із 3 серпня підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть «у звичному режимі», попри внесення міста Міністерством охорони здоров’я до «червоної» карантинної зони. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської міськради.

«Підстави прийняття щодо Тернополя такого рішення не встановлені, оскільки показники рівня захворюваності на COVID-19 у нашому місті за останні дні пішли на спад і тримаються на тому ж низькому рівні», — заявили у міськраді.

На позачерговій сесії міськради 3 серпня депутати висловили «рішучу незгоду» з віднесенням міста до «червоної» зони. Депутати доручили комунальним підприємствам та виконавчим органам «забезпечити у повній мірі життєдіяльність міста» та закликали поліцію не притягувати до відповідальності суб’єкти господарювання — підприємства та комунальні господарства, повідомляє місцеве видання «0352».

Мер Тернополя Сергій Надал закликав міністра інфраструктури не зупиняти залізничне сполучення з Тернополем, а регіональну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій — не зупиняти автобусне сполучення.

«Вдумайтесь, тернополяни повертаються додому з інших міст і не знають, чи зможуть вийти на станції «Тернопіль» […] Що їм робити? Доки у Києві працюють «велюрові ресторани», у Тернополі «Укрзалізниця» заборонила зупинятися поїздам. Я звертаюся до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації! Я вимагаю не зупиняти міжміське автобусне сполучення з Тернополем та відмінити заборону зупинки на залізничній станції», — наголосив у зверненні Надал у Facebook.

У «червоній» зоні карантину, зокрема, заборонені робота громадського транспорту, робота ТРЦ, ресторанів та кафе.

  • З 1 серпня Міністерство охорони здоров’я почало ділити всі регіони на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу — «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону».
  • «Укрзалізниця» із 3 серпня тимчасово скасувала зупинку низки поїздів далекого сполучення в Луцьку і Тернополі, оскільки міста потрапили до «червоної» зони.
  • Місцева влада кількох міст, зокрема Луцька, Тернополя та Івано-Франківська, висловила невдоволення віднесенням регіонів до «червоної» та «помаранчевої» карантинних зон, де діють найбільш суворі обмеження.
  • У Міністерстві внутрішніх справ відповіли на реакцію місцевої влади кількох міст на віднесення регіонів до «червоної» та «помаранчевої» карантинних зон. Заступник глави МВС Антон Геращенко пояснив відмову деяких мерів посилювати карантин наближенням виборів і заявив, що ті нестимуть відповідальність за кожного померлого від коронавірусу.