Місцева влада кількох міст обурилася новими правилами карантину. Міністр охорони здоровʼя запевнив, що в цьому немає політичного підтексту

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Місцева влада кількох міст обурилася новими правилами карантину. Міністр охорони здоровʼя запевнив, що в цьому немає політичного підтексту

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Місцева влада кількох українських міст висловила обурення новими правилами карантину, зокрема тим, що їхні регіони потрапили до «червоної» зони, де діють найбільш суворі обмеження. Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов сказав, що у розподілі України на зони карантину немає жодного політичного підтексту.

«Ми чесно говоримо, яка є ситуація в тому чи іншому регіоні. Ми показуємо цифри, у зв’язку з чим потрібно вводити «зелений», або «жовтий», або «червоний» рівні. В Міністерстві охорони здоров’я немає жодного натяку на політику. Єдиний пріоритет — здоров’я та безпека українців», — сказав очільник МОЗ.

До цього місцева влада кількох міст, зокрема Луцька, Тернополя та Івано-Франківська, висловила невдоволення віднесенням регіонів до «червоної» та «помаранчевої» карантинних зон.

Наприклад, радник мера Луцька Ігор Поліщук повідомив у Facebook, що влада міста відмовляється зупиняти громадський транспорт і зачиняти громадські заклади.

Мер Тернополя Сергій Надал сказав, що «не бачить логіки в цьому рішенні» і не вважає справедливою зупинку транспорту в Тернополі, коли «у Києві люди далі продовжать жити звичайним життям».

Міський голова Івано-Франківська (місто потрапило до «помаранчевої» зони) Руслан Марцінків також заявив, що влада «пішла шляхом обмежень» при розподілі України на зони. «Цей поділ на зони дуже субʼєктивний і вже пахне політичною доцільністю!» — написав він у Facebook.

Міністерство охорони здоров’я поділило всі регіони на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу — «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». З обмеженнями, які діятимуть у кожній із зон, можна ознайомитися за посиланням.