У США зʼясували, що за насіння було в загадкових посилках з Китаю. Побоювались, що воно може становити небезпеку

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США зʼясували, що за насіння було в загадкових посилках з Китаю. Побоювались, що воно може становити небезпеку

@Anthony / Twitter

У США частково пояснили феномен загадкових посилок з насінням із Китаю, отриманих громадянами, які їх не замовляли. Сільськогосподарські інспектори виявили насіння шавлії, розмарину та інших культур, що не становлять екологічної небезпеки.

Про це повідомляє Business Insider.

Раніше Міністерство сільського господарства закликало громадян, які отримали неочікувані посилки, в жодному разі не саджати насіння та заховати його подалі від дітей.

Побоювались, що воно може містити хвороби та паразитів, здатних знищити господарські культури США. Такі посилки отримували в усіх 50 штатах.

Всього інспекція виявила в посилках насіння 14 рослин: гірчиці, капусти, ранкового сяйва, м’яти, шавлії, розмарину, лаванди, гібіскусу, троянди тощо. Міністерство пояснило феномен як аферу для створення видимості популярності продукту.

У липні громадяни США, а також Канади та Великої Британії повідомляли про отримання неочікуваних посилок з Китаю, що містили загадкове насіння. Деякі посилки були помарковані як такі, що містять дорогоцінності.

Китайські дипломати заявили, що наліпки з адресами доставки були підроблені, та закликали Поштову службу США відправити їх до Китаю для розслідування.