Американці масово отримують таємничі посилки з насінням із Китаю. Влада застерігає: в жодному разі не саджати його

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американці масово отримують таємничі посилки з насінням із Китаю. Влада застерігає: в жодному разі не саджати його

Whitehouse Police Department / Facebook

Американці з десятків штатів повідомляють, що отримали загадкові посилки з Китаю, що містять насіння невідомих рослин. Влада застерігає, що його в жодному разі не можна саджати, оскільки це потенційно загрожує екологічною катастрофою.

Про це повідомляє The Business Insider.

Феномен незатребуваних посилок з Китаю наразі розслідує Міністерство сільського господарства США. Про отримання заявили мешканці щонайменше 27 штатів країни. Влада закликає дочекатись інспекторів, перш ніж розпаковувати насіння.

Вважається, що ці посилки — частина масштабної афери. Продавець штучно збільшує рейтинги товару, вдаючись до методів недобросовісної реклами: він розсилає надлишок товару людям, які не очікують на посилки.

«Не саджайте насіння невідомого походження», — повідомляє Інспекція з питань здоров’я тварин і рослин, оскільки наслідки можуть перетворитися на екологічну катастрофу.

Рослина з іншої екосистеми може виявитися загарбником, а безконтрольне розмноження таких рослин здатне знищити сільське господарство цілого штату, заявляють у відомстві.

Науковці погоджуються з цим, оскільки, крім ймовірного агресивного загарбання екосистеми майбутніми рослинами, насіння можуть містити патогени або комах, що завдадуть шкоди місцевим культурам.

  • Міністерство юстиції США звинуватило двох китайських хакерів у викраденні промислових таємниць на сотні мільйонів доларів у низки світових компаній, зокрема у зламі комп’ютерних систем розробників вакцини від коронавірусу.