Космічний корабель Crew Dragon відстикувався від МКС і повертається на Землю

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Космічний корабель Crew Dragon відстикувався від МКС і повертається на Землю

Twitter / Elon Musk

Космічний корабель Crew Dragon компанії Ілона Маска SpaceX відстикувався від Міжнародної космічної станції й летить до Землі.

Про це повідомляє NASA.

Розстиковка відбулась о 02:45 за київським часом. Корабель із двома астронавтами на борту має приземлитись у Мексиканській затоці у штаті Флорида через 19 годин.

До цього повідомлялося, що погодні умови сприяють поверненню Crew Dragon на Землю. Якщо б вони змінилися, повернення астронавтів довелося б відкласти.

  • 30 травня компанія SpaceX відправила в космос корабель Crew Dragon. Політ уже увійшов в історію — вперше приватна космічна компанія використала власну розробку, щоб доставити людей на орбіту. Крім того, SpaceX здійснила перший за девʼять років запуск людей на орбіту з території США.
  • Crew Dragon уже побував у космосі. У березні минулого року він виконав безпілотний політ на орбіту — на його борту був лише манекен на імʼя Ріплі, який успішно повернувся на Землю.
  • На борту Crew Dragon NASA відправило в космос двох найдосвідченіших своїх астронавтів — 49-річного Боба Бенкена і 53-річного Дугласа Герлі. Обидва — колишні військові пілоти-випробувачі. Герлі — морський піхотинець, Бенкен служив у Повітряних силах США. У NASA обидва з 2000 року.