У Білорусі взяли під варту затриманих бойовиків «ПВК Вагнера»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Білорусі взяли під варту затриманих бойовиків «ПВК Вагнера»

Pierre Crom / Getty Images

Для 33 бойовиків «ПВК Вагнера», яких затримали кілька днів тому, обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це пише БелТА.

«Підозрюваними в цій кримінальній справі визнано 33 громадян Російської Федерації, вони затримані. Відносно них слідством обраний і прокурором санкціонований запобіжний захід у вигляді взяття під варту», — сказав голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич.

Він додав, що підозрювані дають суперечливі свідчення на допитах.

«Зокрема, про те, що група нібито мала намір вилетіти з Мінська до Стамбулу, кажуть менше ніж половина людей. Решта вказують зовсім інші точки остаточного візиту — інші країни, не тільки Туреччину», — зазначив глава Слідчого комітету.

  • 29 липня у Білорусі під Мінськом сили спецпідрозділу «Альфа» КДБ і міліції затримали 32 найманці російської «ПВК Вагнера». Місцеві ЗМІ раніше повідомляли, що затримано групу «бойовиків іноземної приватної військової компанії», яка приїхала для «дестабілізації ситуації у країні» під час виборів президента.
  • Інформагентство опублікувало всі прізвища та дати народження затриманих. Серед них є найманці, які воювали на Донбасі проти України, а також у Сирії, підтримуючи режим Башара Асада.
  • У Білорусі затриманих «вагнерівців» звинувачують у підготовці терактів. Розшукують ще 200 бойовиків.
  • У Міністерстві закордонних справ України заявили, що давно попереджали про російських бойовиків, які воювали на Донбасі проти України. Офіс президента підтвердив намір добиватися екстрадиції.
  • 31 липня глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна отримала від Білорусі список затриманих бойовиків. МЗС Білорусі також просить Україну передати цей список до компетентних органів, щоб перевірити причетність затриманих до злочинів та участі у військових діях на Донбасі.