Збиття літака МАУ: в Україні почалися перемовини з делегацією Ірану щодо виплат компенсацій родинам загиблих

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Києві розпочалися перемовини з делегацією Ірану щодо виплат компенсацій за збиття літака МАУ.

Про це повідомляє МЗС України у Facebook.

«Процес не буде легким, але ми працюємо виключно на результат, а це — досягнення справедливості», — повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він також зазначив, що Україна вимагатиме максимальних компенсацій для родин загиблих в авіакатастрофі.

  • 8 січня 2020 року в столиці Ірану після зльоту двома ракетами ППО був збитий пасажирський рейс МАУ PS752. Усі 176 осіб на борту загинули. Через кілька днів Іран визнав, що його війська випадково збили літак. Розвідки США і країн Євросоюзу ще 9 січня повідомляли, що у трагедії винні військові. Українська влада заявила про відповідальність Ірану 11 січня.
  • У Міністерстві оборони Ірану вважають відповідальним за трагедію оператора ракетної системи, який порушив правила ведення вогню «без дозволу».
  • Раніше Іран оприлюднив звіт про причини катастрофи літака МАУ. У ньому йшлося, що комплекс ППО «забули» переналаштувати після переміщення, тому він помилково визначив літак як ціль.
  • Французьке Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації (ВЕА) почало розшифровувати чорні скриньки зі збитого літака 21 липня. До роботи залучені акредитовані представники та їхні технічні консультанти.