У Міноборони Ірану назвали відповідального за збиття українського літака МАУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Міноборони Ірану назвали відповідального за збиття українського літака МАУ

isna.ir

У Міністерстві оборони Ірану вважають, що відповідальним за збиття українського літака МАУ на початку січня над Тегераном є оператор ракетної системи, який порушив правила ведення вогню «без отримання дозволу» в тодішніх умовах.

Про це повідомив колишній іранський законодавець Махмуд Садекі з посиланням на отриману на його запит відповідь від міністра оборони Ірану Аміра Хатамі, пише «Радіо Свобода».

Садекі повідомив, що надіслав запит міністрові 23 квітня і отримав відповідь лише напередодні.

За його словами, міністр Хатамі повідомив, що оператор ракетної системи звинувачується в тому, що, імовірно, він не спілкувався з командним центром, покладаючись на «нечітку інформацію» від Міністерства оборони, коли ухвалив рішення про запуск ракети.

Махмуд Садекі зазначив, що хотів отримати від міністра оборони Ірану роз’яснення причин «відсутності координації в національній мережі протиповітряної оборони», що призвела до пуску двох ракет по українському пасажирському літаку в небі біля Тегерана.

Ще 4 квітня іранські військові посадовці повідомили, що у справі про збиття українського лайнера затримана одна людина, яка перебуває під слідством.

Україна і низка держав можуть подати позов проти Ірану до Міжнародного суду ООН у справі збитого літака МАУ PS752 над Тегераном.