Скандал з погрозами Зеленському: Софії Федині вручили обвинувальний акт. Вона чекає на президента в суді

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Скандал з погрозами Зеленському: Софії Федині вручили обвинувальний акт. Вона чекає на президента в суді

Кузьмін Олександр / УНІАН

Софії Федині, нардепу з фракції «Європейська солідарність», вручили обвинувальний акт у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському. Вона сказала, що чекає на президента у суді.

Про це Федина повідомила в ефірі телеканалу «Прямий».

«У нас з Марусею та іншими фігурантами подібних «справ» була все-таки думка, що президенту не захочеться бути попущеним до рівня потерпілого. Але наразі справа передається до суду, і потерпілий має заявити, чим же ж ми його так налякали, і в чому є в наших словах загроза його життю», — сказала Софія Федина.

Вона нагадала про ситуацію із сержантом Ярославом Журавлем, якого не змогли евакуювати з поля бою у зоні бойових дій на Донбасі, і який помер від отриманих поранень, і обурилась тим, що «більшої загрози існуванню держави [ніж їхні з Марусею Звіробій висловлювання] не існує».

«Хочу наголосити, за які слова мені інкримінується злочин — це є три фрази «А знаєш, там стріляють», «А знаєш, там розриваються гранати», «Хтось думає, що він безсмертний». [...] Виявляється це є погроза», — сказала Федина.

У чому справа?

26 жовтня 2019 року президент Володимир Зеленський здійснив візит в Золоте Луганської області та зустрівся з добровольцями. Спілкування було дуже емоційним. Зокрема, під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказати: «Ви зброю відведіть». Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати... Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я не лох якийсь».

Поведінка президента дуже обурила Софію Федину і волонтерку Марусю Звіробій, які в той же день записали і виклали у Facebook відео, в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.