Скандал з погрозами Зеленському: суд не продовжив запобіжний захід Софії Федині

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Скандал з погрозами Зеленському: суд не продовжив запобіжний захід Софії Федині

Кравс Євгеній / УНІАН

Печерський районний суд Києва не продовжив запобіжний захід народній депутатці Софії Федині.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Суд не продовжив запобіжний захід, оскільки терміни пройшли», — пояснила вона.

За словами Федини, у Державному бюро розслідувань надали документ, згідно з яким досудове слідство у справі, де фігурує вона і волонтерка Маруся Звіробій, завершено. Доказів для обвинувального акта і передачі справи до суду достатньо.

Також нардеп повідомила, що слідчий клопотатиме про нову міру запобіжного заходу.

«Закрити справу за відсутністю складу злочину вони не захотіли ... тому чекайте Цирк, цирк, цирк. А я чекаю особистих свідчень потерпілого в прямому ефірі!» — написала Федина.

У чому справа?

26 жовтня 2019 року президент Володимир Зеленський здійснив візит в Золоте Луганської області та зустрівся з добровольцями. Спілкування було дуже емоційним. Зокрема, під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказати: «Ви зброю відведіть». Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати... Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я не лох якийсь».

Поведінка президента дуже обурила Софію Федину і волонтерку Марусю Звіробій, які в той же день записали і виклали у Facebook відео, в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.