Представництво Зеленського в Криму повідомило про кібератаку на відомство. Її організували підконтрольні ФСБ хакери

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Videvo

Представництво президента України Володимира Зеленського в Автономній республіці Крим повідомило про усунення цілеспрямованої кібератаки на відомство. Про це заявили у пресслужбі представництва.

За даними відомства, атаку організували хакерські угрупування, підконтрольні ФСБ Росії.

Кібератака була направлена на отримання інформації про діяльність представництва.

  • 26 липня стало відомо про масштабний витік даних з сервісу Cloudflare, який використовують для захисту від DDoS та інших кібератак. Серед оприлюднених адрес, за даними РНБО, було 45 сайтів із доменом gov.ua (офіційні сайти державних структур) та понад 6,5 тисячі із доменом ua. Згодом СБУ повідомила, що загрози для офіційних сайтів державних структур немає.
  • Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при РНБО навесні зафіксував новий тип DDoS-атак. У червні одна з DDoS-атак нового типу стала найбільшою в історії, досягнувши значення майже 780 Гбіт/с. Вона спричинила короткострокове (близько 30 хвилин) відключення 15% всього світового інтернету та низки магістральних провайдерів.
  • За тиждень з 6 до 12 травня хакери 18 разів атакували сайти Офісу президента і 7 908 разів намагалися обійти систему захисту ресурсів держорганів.