Голова Луганської ВЦА Гайдай виступив проти місцевих виборів у прифронтовій зоні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Голова Луганської ВЦА Гайдай виступив проти місцевих виборів у прифронтовій зоні

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай виступив проти проведення місцевих виборів у прифронтових населених пунктах.

Про це він заявив на брифінгу в Сєвєродонецьку, передає «Громадське».

«Я вважаю, що не можна проводити виборів. Я підтримую у цьому випадку позицію сусідів [Донецької ОДА]. Це стосується національної безпеки. Рішення про те, де саме не буде виборів, будуть ухвалювати вже депутати», — сказав Гайдай.

Також він пообіцяв, що найближчим часом ухвалять рішення щодо керівника військово-цивільної адміністрації у місті Щастя. Його було затримано під час одержання хабаря, проте він продовжує працювати.

Раніше Донецька військово-цивільна адміністрація виступила проти проведення виборів у населених пунктах, які «перебувають у районі ураження великокаліберної ствольної й реактивної артилерії незаконних збройних формувань».

  • Чергові місцеві вибори в Україні згідно з Конституцією відбудуться 25 жовтня 2020 року. Вони відбудуться на всій території України, крім окупованого Донбасу та Криму.
  • Верховна Рада 16 липня ухвалила законопроєкт, який вносить зміни до виборчого законодавства, зокрема й до Виборчого кодексу. 22 липня президент Володимир Зеленський підписав закон.
  • Зокрема, парламент значно зменшив розмір застави для кандидатів у мери на майбутніх місцевих виборах. Найбільше заплатять учасники виборів у Києві.