Зеленський підписав закон про зміни до Виборчого кодексу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський підписав закон про зміни до Виборчого кодексу

President Of Ukraine / Flickr

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо вдосконалення виборчого законодавства.

Про це повідомили в Офісі президента.

Там підкреслили, що закон передбачає зміни щодо заповнення виборчих документів, процесу підрахунку голосів, подання документів кандидатами, обмеження для одночасного балотування на місцевих виборах.

Також зміни стосуються питання діяльності ЦВК і Держреєстру виборців. Окремі зміни стосують відповідальності за порушення виборчого процесу.

  • Верховна Рада 16 липня ухвалила законопроєкт, який вносить зміни до виборчого законодавства, зокрема й до Виборчого кодексу.
  • Зокрема, Рада значно зменшила розмір застави для кандидатів у мери на майбутніх місцевих виборах. Найбільше заплатять учасники виборів у Києві.
  • Раніше повідомлялося, що законопроєкт про «вдосконалення виборчого законодавства» посилить «Слугу народу» і зобовʼяже органи місцевого самоврядування самостійно фінансувати місцеві вибори.
  • Чергові місцеві вибори в Україні, згідно з Конституцією, відбудуться 25 жовтня 2020 року. Поки вони плануються за чинним Виборчим кодексом, який підписав президент Володимир Зеленський 28 грудня 2019 року.