SpaceX запланувала запуск чергової партії супутників Starlink на 1 серпня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
SpaceX запланувала запуск чергової партії супутників Starlink на 1 серпня

Компанія SpaceX запланувала на 1 серпня запуск чергової партії з 57 супутників, необхідних для розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Про це повідомив спеціалізований сайт Spaceflight Now.

Запуск, який спочатку планували здійснити в кінці червня, кілька разів відкладався через несприятливі погодні умови на космодромі мису Канаверал у Флориді та необхідність додаткової технічної перевірки систем.

Чергова, восьма за рахунком, спроба запуску повинна відбутися 1 серпня о 03:21 за часом Східного узбережжя США (10:21 за Києвом) зі стартового комплексу LC-39A на космодромі NASA на мисі Канаверал.

Крім 57 супутників Starlink, ракета Falcon 9 повинна вивести на орбіту два малих космічних апарати дистанційного зондування Землі Global-5 і 6 — американської компанії BlackSky. Вони призначені для здійснення мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю близько одного метра.

  • Попередню партію з 58 супутників Starlink запустили 13 червня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 538 космічних апаратів.
  • У мережі зʼявилася оновлювана карта розміщення супутників Starlink.