SpaceX вивела на орбіту 58 супутників Starlink для роздачі інтернету по всій планеті

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила ракету-носій Falcon 9, яка вивела на орбіту 58 мікросупутників Starlink. Про це повідомляється на сайті компанії.

Через девʼять хвилин після запуску перший ступінь Falcon 9 сів на платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані. Крім супутників, на орбіту вивели три апарати SkySat компанії Planet Labs з телескопом і камерою для моніторингу поверхні Землі.

Це вже девʼятий запуск супутників Starlink. 4 червня SpaceX запустила ракету c 60 супутниками.

Нагадаємо, Starlink — це глобальна супутникова система, мета якої забезпечити весь світ високошвидкісним широкосмуговим доступом в інтернет.

  • 30 травня ракета Falcon 9 доставила корабель Crew Dragon з двома американськими астронавтами на орбіту Землі й після цього успішно приземлилася на платформу SpaceX в Атлантичному океані. Це була вперше, коли приватна компанія доставила астронавтів на Міжнародну космічну станцію .
  • 31 травня о 17:16 за київським часом космічний корабель Crew Dragon зістикувався з Міжнародною космічною станцією. Crew Dragon дістався до МКС менш ніж за 19 годин.