Антимонопольна комісія ЄС вимагає від Facebook тисячі документів з особистими даними співробітників, у яких шукає певні фрази

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Facebook заявила, що позивається проти антимонопольної комісії Європейського Союзу, оскільки та вимагає надати особисті дані її співробітників та членів їх сімей в рамках розслідування діяльності компанії. Комісія вимагає сотні тисяч документів, у яких шукає певні фрази.

Про це повідомляє Reuters.

За діяльністю Facebook з минулого року пильно спостерігають європейські регулятори з дотримання антимонопольного законодавства. Проти компанії ведуть дві справи: одну — щодо збору даних та іншу — через запуск торгового майданчику в 2016 році, яким користується для продажу та придбання речей близько 800 млн користувачів з 70 країн світу.

Відтоді компанія надала комісії майже 2 млн сторінок документів.

«Надзвичайно широкий характер запитів комісії означає, що від нас вимагатимуть переважно сторонні документи, що не мають ніякого стосунку до розслідування комісії, зокрема чутливу особисту інформацію, таку як медичні дані співробітників, особисті фінансові документи, особисту інформацію про членів родини співробітників», — заявив представник Facebook Тім Лемб.

За інформацією від джерел видання, комісія шукає в документах фрази «велике питання», «закрити», «не добре для нас» тощо. Всього вони вишукують близько 2 500 різних фраз. Комісія вважає, що вони можуть міститися в інформації про здоров’я працівників і навіть у заявах на роботу в компанії.

Facebook просить Суд загальної юрисдикції ЄС змусити антимонопольну комісію припинити запити на документи, що не стосуються розслідування.