Facebook розпочала розслідування проти реклами Трампа. Він проілюстрував «хаос» у США фотографіями з Євромайдану

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Компанія Facebook розпочала розслідування через рекламу президента США Дональда Трампа. Він проілюстрував начебто «хаос» у США фотографіями з Євромайдану в Україні.

Про це пише BBC.

У рекламі, яка була запущена з офіційної сторінки Трампа у Facebook, вказується, що його кандидатуру підтримують євангелісти. Вона супроводжується двома фото: публічний порядок із Трампом та «хаос і насильство» із фотографією, де протестувальники намагаються вирвати у поліцейського кийок.

BBC News

Однак згодом користувачі соцмережі почали скаржитися на те, що фото «хаосу» було зроблене не в США. На поліцейському видно нагрудний знак із хрестом, характерним для православних країн. Через деякий час вони знайшли оригінал фотографії —він датований лютим 2014 року і був зроблений під час активних сутичок між поліцейськими та протестувальниками на Євромайдані.

  • Facebook відмовилась за гроші просувати передвиборчий ролик президента США Дональда Трампа про «караван мігрантів». Представники соціальної мережі заявили, що відео порушує політику компанії.