Правоохоронці викрили пʼятьох осіб, які закупали для Нацгвардії квартири, непридатні для життя

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Правоохоронці викрили пʼятьох осіб, які закупали для Нацгвардії квартири, непридатні для життя

Edgar Chaparro / Unsplash

Працівники Національного антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури викрили п’ятьох осіб, які закупали для Нацгвардії квартири, непридатні для проживання.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Серед підозрюваних — власник, директор і адвокат фірми-забудовника, а також два керівники з управління розквартирування і капітального будівництва логістики Нацгвардії.

За даними слідства, держбюджет України за 2017 рік передбачав понад 85,94 мільйона гривень для придбання житла військовослужбовцям. Зазначені вище особи посприяли, щоб найбільше квартир придбали у певної компанії-забудовника.

Самі квартири ще не були готові до заселення (інженерні комунікації не підключили, а оздоблювальні роботи виконали лише частково), однак учасники групи видавали житлову площу за готову для проживання людей.

Завдяки цьому у 2017 році фірма отримала понад 17,3 мільйона гривень бюджетних коштів.

Розслідування ведуть із лютого 2020 року. Тоді слідчі органи визначили ролі не всіх учасників схеми. Зараз слідство встановило всіх фігурантів, їм повідомили про підозру. Власник компанії та начальник фінансової служби перебувають у розшуку.