Прокуратура підозрює підприємців у розкраданні майже 15 млн грн на будівництві військових казарм. Кажуть, купували собі нерухомість та автомобілі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Прокуратура Києва повідомила про підозру трьом керівникам столичної будівельної фірми у розкраданні 14,4 млн гривень, виділених з держбюджету на будівництво казарм для військовослужбовців у Новоград-Волинському. Про це повідомила прес-служба прокуратури у Facebook.

За даними слідства, у 2018 році Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління Міноборони уклало з приватною будівельною компанією низку договорів на виконання робіт із будівництва житла для військовослужбовців у місті Новоград-Волинський Житомирської області. Сума замовлення — 54,5 млн грн.

Фірма отримала майже 15 млн грн авансу. На ці кошти протягом трьох місяв мали закупити будматеріали. Проте керівництво компанії провело низку безтоварних операцій з підконтрольними фірмами і вивело гроші в тінь. На привласнені кошти вони придбали собі нерухомість, автівки та інші необхідні речі.

Підозру оголосили засновнику, директору та головному бухгалтеру будівельної фірми. Назву компанії правоохоронці не вказують.