Справа про заволодіння 11 мільйонами гривень під час будівництва казарм: ДБР повідомило про підозру посадовцю Міноборони

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Справа про заволодіння 11 мільйонами гривень під час будівництва казарм: ДБР повідомило про підозру посадовцю Міноборони

Max Beck / Unsplash

Слідчі Державного бюро розслідувань у Миколаєві повідомили про підозру колишньому начальнику відділу Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління. Його підозрюють у заволодінні грошима, які виділялися на будівництво військових містечок.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Досудове розслідування встановило, що коли підозрюваний обіймав посаду начальника відділу розквартирування військ і землекористування, він вніс неправдиві дані до документів, що стосуються будівництва казарм поліпшеного планування у одному з військових містечок. Це спричинило збитки у сумі понад два мільйони гривень.

Колишнього посадовця підозрюють за двома статтями — заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

До цього слідчі ДБР повідомили про підозру іншим учасникам цієї справи — директорці одного з приватних підприємств та директору підприємства-субпідрядника. Посадовців Міністерства оборони викрили на привласненні 11 млн гривень державних коштів. Вони заволоділи грошима, які виділялися на будівництво військових містечок.

Фінансову оборудку організували за попередньою змовою з кількома приватними будівельними фірмами.

«Під час виконання підрядних будівельних робіт посадовці підписували акти виконаних робіт за фактично невиконані послуги із будівництва казарм поліпшеного планування. Незважаючи на це, вони перераховували бізнесменам бюджетні кошти, частину з яких привласнювали», — пояснили в СБУ.

Якщо провину підозрюваних доведуть, то їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.