Віцепрем’єр Резніков не вважає поодинокі обстріли на Донбасі зривом перемир’я. В ООС заявили, що зафіксували ще один випадок порушення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Віцепрем’єр Резніков не вважає поодинокі обстріли на Донбасі зривом перемир’я. В ООС заявили, що зафіксували ще один випадок порушення

Степанов Анатолій / УНІАН

Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков заявив, що два обстріли на Донбасі після оголошеного перемир’я можна вважати порушенням режиму припинення вогню, але не його зривом.

Про це він заявив у коментарі Інтерфаксу.

«Зараз усіх турбує інформація про те, що нібито мали місце постріли. Чекеаэмо на точне підтвердження, які і де. Але я б запропонував говорити про те, що це не означає порушення перемирʼя, це означає, що є факти порушень, і про це, зокрема, як раз йдеться в додаткових заходах, які нещодавно узгодили на Тристоронній контактній групі», — підкреслив Резніков.

За його словами, такі постріли і є тими «випадками», які повинні розслідувати спільно із СММ ОБСЄ, а винні мають понести дисциплінарну відповідальність.

«Якщо це помилка, випадковість, тоді пояснення цього за участю СММ ОБСЄ і в майбутньому відновленого, я сподіваюся, повноцінного складу СЦКК», — зазначив він.

Водночас у пресцентрі ООС повідомили, що після обіду зафіксували ще один випадок порушення перемир’я. Цього разу бойовики обстрілювали українські позиції біля Південного.

«Біля Південного в обідню пору [противник] здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», — йдеться в повідомленні.