Іран створив повномасштабний макет авіаносця США. Його вже доправили в Ормузьку протоку для навчань

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Іранська армія створила повноцінний макет американського авіаносця для власних військових навчань у Перській затоці.

Про це свідчать дані супутникових знімків від компанії Maxar, пише Reuters.

Іранці вже доправили макет в Ормузьку протоку, яка є виходом із Перської затоки. Через неї проходять близько 30% усіх світових морських перевезень нафти.

На одному зі знімків показано, як іранський швидкісний бойовий катер рухається в напрямку макету на «стратегічному водному шляху». Це свідчить про те, що катер відпрацьовував можливу атаку на авіаносець.

У США ж відмовляються коментувати такі військові навчання Ірану.

«Ми не можемо говорити про те, на що сподівається Іран, створивши цей макет, або яку тактичну цінність вони сподіваються отримати, використовуючи такий макет у сценаріях тренувань або наступальних дій», — сказала речниця п’ятого флоту США, що базується в Бахрейні, Ребекка Ребаріч.

  • 23 липня американські винищувачі перехопили пасажирський літак авіакомпанії Mahan Airlines. Після таких маневрів літак вимушено сів в аеропорту Тегерану.
  • США заявили, що американський винищувач F-15 «провів стандартний візуальний огляд пасажирського авіалайнера Mahan Air на безпечній відстані близько 1 000 метрів».
  • На півдні Ірану, на верфі в порту Бушер 16 липня сталася велика пожежа — горіли мінімум сім кораблів. Ця пожежа стала черговим загадковим інцидентом на стратегічних обʼєктах Ірану. Експерти вважають, що за інцидентами можуть стояти хакерські атаки США та Ізраїлю, які нібито ведуть «цілеспрямовану кампанію по зриву ядерної програми Ірану».