Американські винищувачі перехопили іранський пасажирський літак. У США це назвали «візуальним оглядом»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Американські винищувачі перехопили іранський пасажирський літак. У США це назвали «візуальним оглядом»

Pixabay

Американські винищувачі перехопили пасажирський літак авіакомпанії Mahan Airlines. Після таких маневрів літак вимушено сів в аеропорту Тегерану.

Про це повідомляє Tasnim News.

Командир екіпажу іранського лайнера повідомив, що борт перехопили винищувачі F-15, що є на озброєнні США. Внаслідок інциденту травмувалися пасажири, у більшості з них шок і переляк.

У МЗС Ірану заявили, що у випадку, якщо з іранським літаком щось станеться, американські повітряні сили понесуть повну відповідальність за це.

Центральне командування США, яке спостерігає за операціями США на Близькому Сході, заявило, що американський винищувач F-15 23 липня «провів стандартний візуальний огляд пасажирського авіалайнера Mahan Air на безпечній відстані близько 1 000 метрів».

«Візуальний огляд був проведений для гарантування безпеки персоналу коаліції в гарнізоні Ет-Танфа», — заявило командування.

Нагадаємо, що у грудні 2019 року США розширили санкції проти Ірану — до санкційного списку потрапила авіакомпанія Mahan Air. Штати пояснили це тим, що авіакомпанію використали для постачання зброї терористичним угрупованням в Ємені.

«Іран використовує авіаційну і судноплавну індустрію, щоб постачати зброю терористичним угрупованням і бойовикам. Іран безпосередньо сприяє гуманітарній кризі в Сирії та Ємені», — прокоментував тоді міністр фінансів США Стівен Мнучін.