В іранському порту горіли сім кораблів. Це черговий загадковий інцидент в країні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На півдні Ірану, на верфі в порту Бушер сталася велика пожежа — горіли мінімум сім кораблів. Як повідомляє ВВС та Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ, пожежу вдалося ліквідувати, але причини займання та кількість жертв держагентства не вказують.

Пожежа сталася всього в 19 км від єдиної іранської атомної електростанції в Бушері, яка була розроблена Росією та Іраном в рамках спільної угоди про співпрацю в ядерній області.

Ця пожежа стала черговим загадковим інцидентом на стратегічних обʼєктах Ірану. Експерти вважають, що за інцидентами можуть стояти хакерські атаки США та Ізраїлю, які нібито ведуть «цілеспрямовану кампанію по зриву ядерної програми Ірану».

Іранські чиновники раніше вже заявляли, що низка останніх інцидентів — це диверсії США та Ізраїлю, а також опозиції.

  • З кінця червня в Ірані відбуваються пожежі та вибухи на промислових обʼєктах — 26 червня був вибух на обʼєкті по виробництву ракет у Ходжирі, вже 2 липня пролунав вибух на заводі зі збагачення урану в Натанзі (Іран визнав, що обʼєкт отримав серйозні пошкодження), також була пожежа у промисловій зоні недалеко від міста Мешхед. США та Ізраїль свою можливу причетність заперечують.