Трампа звинуватили у використанні імені Рейгана під час збору грошей на передвиборчу кампанію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Трампа звинуватили у використанні імені Рейгана під час збору грошей на передвиборчу кампанію

Chip Somodevilla/Getty Images

Керівництво штабу президента США Дональда Трампа розсилало виборцям листи з пропозицією зробити пожертву й отримати набір золотих монет із зображенням 40-го президента США Рональда Рейгана та самого Трампа. У фонді Рейгана звинуватили штаб у використанні імені без дозволу.

Про це пише The Washington Post.

У липні виборці Трампа отримали листи від його імені, в яких пропонувалося зробити пожертву на фінансування його передвиборчої кампанії. Тим, хто жертував понад $45, пропонували памʼятний набір «обмеженої серії» з двома золотими монетами, на яких з одного боку було зображення Рейгана, а з іншого — Трампа. Зображення на монетах зроблені на основі фотографії 1987 года, на якій зображено рукостискання Рейгана і Трампа в Білому домі.

Крім того, у листі наголошували, що цього року відзначається «40-а річниця вступу на посаду 40-го президента».

Журналісти підкреслюють, що доходи від продажів наборів надходили як у фонд передвиборчої кампанії Трампа, так і до бюджету республіканського Національного комітету.

У фонді Рейгана наголосили, що зображення використовувалося без їхньої згоди. Вони закликали припинити збір коштів таким чином. У Республіканській партії у відповідь заявили, що раніше фонд не заперечував, і це прохання стало для них несподіванкою. Утім, республіканці наголосили, що припинять розсилати такі листи.

Трамп прокоментував публікацію The Washington Post у Twitter, написавши, що газета нібито безпосередньо повʼязана із фондом Рейгана.

  • Колишній віцепрезидент США Джо Байден обходить чинного президента Дональда Трампа у трьох штатах, де останній здобув перемогу на виборах 2016 року.
  • Президент США Дональд Трамп скасував зʼїзд Республіканської партії у Флориді через спалах коронавірусу. Очікувалося, що Трампа на зʼїзді офіційно оголосять кандидатом у президенти від Республіканської партії.
  • Лише 20% американців вважають, що США під керівництвом Дональда Трампа рухаються у правильному напрямку. Це найнижчий показник за всю каденцію Трампа. Рейтинги Трампа на тлі пандемії поступово падають. 48% американців cхвалюють його дії в економіці, лише 32% — у боротьбі з коронавірусом.
  • Спецслужби США заявили про загрозу іноземного втручання в американські вибори президента, зокрема з боку Росії, Китаю та Ірану.
  • Вибори президента США заплановані на 3 листопада 2020 року.