Сто днів до виборів: Байден обходить Трампа у трьох ключових штатах. Президент США переміг там у 2016 році

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Сто днів до виборів: Байден обходить Трампа у трьох ключових штатах. Президент США переміг там у 2016 році

Михайло Палінчак / Петро Порошенко / Flickr

Колишній віцепрезидент США Джо Байден обходить чинного президента Дональда Трампа у трьох штатах, у яких останній здобув перемогу на виборах 2016 року.

Про це пише CNN.

Йдеться про штати Мічиган, Флорида та Аризона. За даними опитувань, у Флориді — 51% на 46% на користь Байдена, у Мічигані — 52% на 40% на користь Байдена, а в Аризоні — 49% на 45% на користь Байдена.

Така ситуація в цих штатах складається навіть попри те, що більшість жителів схвалюють діяльність Трампа, зокрема і в питанні боротьби з коронавірусом.

На виборах 2016 року Трамп переміг у всіх цих штатах кандидатку від демократів Гілларі Клінтон усього на кілька відсотків. У Мічигані ця різниця була всього 0,2%.

Згідно із виборчою системою США, кандидат, який здобуває перемогу у штаті, отримує всі голоси виборців цього штату. Кількість так званих голосів виборців залежить від кількості населення. Найбільше голосів можна отримати в штаті Каліфорнія (55), Техас (38) та Флорида і Нью-Йорк (по 29). Якби Клінтон перемогла у вищезгаданих трьох штатах, то вона отримала б загалом 283 голоси виборців, тоді як Трамп — 248. Таким чином він би програв вибори 2016 року.

  • Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден назвав Дональда Трампа першим расистом, який став президентом США.
  • Президент США Дональд Трамп скасував зʼїзд Республіканської партії у Флориді через спалах коронавірусу. Очікувалося, що Трампа на зʼїзді офіційно оголосять кандидатом у президенти від Республіканської партії.
  • Лише 20% американців вважають, що США під керівництвом Дональда Трампа рухаються у правильному напрямку. Це найнижчий показник за весь час президентства Трампа. Загалом же рейтинги Трампа на тлі пандемії поступово падають. 48% американців cхвалюють його дії в економіці, та лише 32% — у боротьбі з коронавірусом.
  • Президент США Дональд Трамп втрачає підтримку в тих штатах, які вагаються між демократами та республіканцями. Опитування виявили падіння рейтингів на тлі пандемії та протестів, що розгорілися у країні після вбивства поліцейськими беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда.