У США новий сплеск насильницьких протестів. Активісти підпалили будівництво дитячої в’язниці

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США новий сплеск насильницьких протестів. Активісти підпалили будівництво дитячої в’язниці

@crimethinc / Twitter

Внаслідок наймасовішого за останні тижні американського протесту Black Lives Matter, який розпочався після вбивства беззбройного темношкірого чоловіка, поліція затримала кілька десятків людей. Бійки активістів та правоохоронців стались у містах Портленд і Сіетл 25 липня.

Про це повідомляє Reuters.

У Сіетлі активісти підпалили будівельний майданчик, на якому зводили окружну в’язницю для неповнолітніх, і будівлю суду. Поліція спробувала розігнати протест сльозогінним газом і кийками.

Після зіткнень із тисячами протестувальників поліції вдалось затримати 45 осіб. Кілька десятків полісменів дістали поранення від ударів цеглою, бруківкою та розривів саморобної вибухівки.

Тактика поліції під час зіткнення з активістами у Портленді викликала гнів у демократичної частини Конгресу, яка виступила з заявою про надмірне застосування сили та скаргою про перевищення повноважень адміністрацією президента Дональда Трампа щодо придушення протестів.

Трамп розпорядився підсилити поліцію низки бунтівних міст федеральними поліцейськими. Напередодні федералів відправили до Сіетлу та Портленду, де вони склали значну частину правоохоронців під час придушення протестів.