Вірменія звинуватила Азербайджан у нападах на своїх громадян за кордоном. Напередодні в Москві сталася масова бійка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Вірменія звинуватила Азербайджан в організації нападів на своїх громадян за кордоном. Про йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Вірменії.

Крім того, наголосили у МЗС, країна зафіксувала випадки перешкоджання роботі дипломатичних служб Вірменії за кордоном і навмисного знищення їхнього майна.

«Останнім часом були зафіксовані випадки і спроби насильства по відношенню до громадян Вірменії та членів вірменських громад у різних країнах. […]Здійснюються расистські дії, щоб підірвати торгово-економічні звʼязки Вірменії з різними країнами. Розширення географії та участь азербайджанських офіційних осіб в діях проти диппредставництв Вірменії демонструють, що ці дії спрямовуються держструктурами Азербайджану», — наголосили у заяві МЗС Вірменії.

У відомстві засудили розпалювання міжнаціональних зіткнень і закликали своїх громадян бути пильними та не піддаватися на провокації, а звертатися до правоохоронних органів.

Конкретних прикладів або назв країн, де саме це відбувається, у МЗС Вірменії не назвали. Але напередодні в Москві сталася масова бійка між вірменами та азербайджанцями, поліція затримала щонайменше 13 людей. За фактом бійки порушили кримінальні справи про хуліганство і розбій, пише Meduza.