На кордоні Вірменії та Азербайджану тривають бої. Знищено вірменський опорний пункт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На кордоні Вірменії та Азербайджану в районі Нагірного Карабаху між військами країн тривають бої. Збройні сили Азербайджану знищили вірменський опорний пункт.

Як повідомляє Міноборони Азербайджану, пункт вірмен був обстріляний артилерією на Товуському напрямку. Також були задіяні танки і міномети.

«Наші підрозділи [...] влучним вогнем знищили опорний пункт, артилерійські установки, автомобільну техніку та живу силу на території військової частини супротивника», — повідомили у відомстві, додавши, що в боях загинув один військовий — старший лейтенант Рашад Махмудов.

Прессекретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що війська Азербайджану після обстрілу отримали вогонь у відповідь. «Не виключено, що втрати з боку противника збільшаться», — написала вона у Facebook.

Вірменська сторона поки не назвала свої втрати.

  • Нові бої в районі Нагірного Карабаху почалися вдень 12 липня. Азербайджан заявив, що підрозділи вірменських військових обстріляли з артилерії територію країни. Вірменська сторона говорила, що солдати противника спробували перетнути кордон.
  • Вірменія та Азербайджан понад 30 років воюють за контроль над Нагірним Карабахом. Активна війна на етнічному підґрунті тривала з 1988 року до травня 1994 року, але військові зіткнення продовжились і після підписання мирного договору.