Азербайджан пригрозив Вірменії ракетним ударом по атомній електростанції

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Азербайджан пригрозив Вірменії ракетним ударом по атомній електростанції

Мецаморська АЕС

Wikipedia / Bouarf

У Міністерстві оборони Азербайджану пригрозили Вірменії ракетним ударом по атомній електростанції, розташованій поблизу вірменського міста Мецамор.

Таку заяву зробили у відповідь на повідомлення про можливість удару по греблі Мінгечевірського водосховища з боку Вірменії.

«Вірменія не повинна забувати про те, що новітні ракетні системи, які мають на озброєнні Збройні сили Азербайджану, здатні завдати точного удару по Мецаморській АЕС, що буде катастрофою для Вірменії», — заявив глава пресслужби Міноборони Азербайджану полковник Вагіф Даргяхлі, якого цитує Ozu.az.

Даргяхлі заявив про це, відповідаючи на запитання про можливість удару по греблі Мінгечевірського водосховища з боку Вірменії, що може призвести до затоплення великих територій, повідомляє Day.az.

Мецаморська АЕС — єдина у Вірменії атомна електростанція, розташована неподалік міста Мецамор. Встановлена теплова потужність одного блоку становить 1375 МВт, електрична потужність — 407,5 МВт. АЕС містить два енергоблоки. Перший введений в експлуатацію у 1976 році, другий — у 1980 році. У Вірменії розпочинали будівництво третього та четвертого енергоблоків, але зупинили у 1986 року після аварії на ЧАЕС.