В Ізмаїлі від малярії помер 27-річний моряк. Він нещодавно побував у ПАР

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Ізмаїлі (Одеська область) від тропічної малярії помер 27-річний моряк, який перед смертю був у Південно-Африканській Республіці.

Про це повідомляє місцеве видання «Думская» з посиланням на головного санітарного лікаря області Віталія Гончарова.

«Зареєстрований летальний випадок від тропічної малярії у жителя Ізмаїльського району. Це молодий моряк, який хворів на судні і був знятий з нього 16 липня через це захворювання», — сказав Гончаров.

Після виявлення захворювання моряк повернувся додому і був доставлений в лікарню швидкої допомоги. Встановлено, що він не приймав протималярійних препаратів. Помер моряк 20 липня.

З початку 2020 року в Одеській області зафіксовано три випадки малярії. Всі хворі повернулися з тропічних країн.

  • Малярія — інфекційне захворювання, що передається людині через укуси самок «малярійних» комарів. Щороку від цієї хвороби помирають понад 400 тисяч осіб, більшість із яких — діти віком до 5 років. Симптоми малярії: лихоманка, головний біль, сильне потовиділення, слабкість. Вони можуть проявлятися слабо, що ускладнює виявлення малярії. Також малярія супроводжується збільшенням розмірів селезінки і печінки та анемією.
  • На початку липня у Львівську обласну інфекційну лікарню доставили 46-річного чоловіка з малярією, який нещодавно повернувся з Уганди. В кінці травня в Харкові виявили завізний випадок у студента.
  • Фахівці з Великої Британії та Кенії виявили мікроорганізм, який захищає москітів від малярії.