НАЗК викрило в корупції депутата Холодова та звернулося до суду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки корупції в діях депутата від «Слуги народу» Андрія Холодова і направило до суду протокол про адмінправопорушення.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

НАЗК встановило, що депутат, маючи «реальний конфлікт інтересів», відправляв депутатський запит директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику і вимагав інформацію про розслідування, у яких він сам фігурує. Такими діями нардеп порушив ст. 28 закону про запобігання корупції, і тепер йому загрожує штраф від 3 400 до 6 400 гривень.

Протокол на Холодова склали 9 липня. Перед цим журналісти «Схем» випустили розслідування, в якому стверджували, що Холодов лобіював інтереси тютюнового бізнесу (до якого мала відношення його сімʼя) за допомогою так званої «тютюнової правки» до закону № 1049. НАБУ після матеріалу журналістів почало розслідувати зловживання владою Холодовим. У НАЗК пояснили, що після цього нардеп і направляв запит Ситнику, вимагаючи надати йому інформацію про всі досудові розслідування, що стосуються «тютюнової правки».

Сам депутат протокол НАЗК назвав «політичним тиском». «Я виконував обовʼязки народного депутата України, а моя зацікавленість полягала лише в тому, щоб НАБУ належним чином виконувало свої зобовʼязання перед народом України. Отже, обвинувачення мене в конфлікті інтересів є надуманими та необґрунтованими. Вважаю це політичним тиском», — сказав Холодов.