Нардеп Холодов пояснив, що перебував на Кіпрі, бо підозрював у себе коронавірус

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Народний депутат від партії «Слуга народу» Андрій Холодов, який виїхав з України до того, як стало відомо про закриття кордонів, пояснив, що полетів на Кіпр через операцію сина. Він не зміг вчасно повернутися, бо, імовірно, перехворів на коронавірус.

Про це нардеп написав на своїй сторінці в Facebook.

Холодов пояснив, що прилетів на Кіпр 15 березня через операцію сина. Нардеп планував повернутися в Україну вже 17 березня, але рейс на Київ авіакомпанія скасувала. Водночас у Холодова погіршилось самопочуття і він запідозрив у себе COVID-19.

«У Раді я сиджу практично поруч з депутатами Русланом Горбенком і Володимиром Ватрасом, які одними з перших отримали позитивні тести на коронавірус», — пояснив він.

Холодов каже, що у нього були відповідні симптоми (висока температура, лихоманка, кашель, задишка). Попри те, що до нардепа тричі викликали лікарів, тест на коронавірус так і не зробили — «на Кіпрі людей з симптомами не пускали навіть у будівлі лікарень».

Нардеп стверджує, що через недугу він пропустив евакуаційний рейс у Київ 20 березня і планує повернутися до Києва 30 квітня.

«Я вирішив не намагатися, щоб не порушувати заборону лікарів на переміщення і не наражати на небезпеку зараження сотні громадян України в літаку», — пояснив він.

Андрій Холодов уточнив, що президент і колеги по фракції «Слуга народу» були в курсі ситуації.