Судді Окружного адмінсуду Києва звернулися до Зеленського. Заявили про «сили з-за кордону», які хочуть призначити іноземців на їхні місця

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Судді Окружного адміністративного суду Києва звернулися до президента Володимира Зеленського. Вони заявили про тиск та вважають, що «сили, які фінансуються з-за кордону» хочуть призначити іноземців керувати українськими судами.

Про це йдеться у зверненні, опублікованому на сайті ОАСК.

Судді заявляють про певний «план», яким нібито хочуть встановити контроль над судовою системою України з-за кордону. Вони вважають, що теперішня ситуація з ОАСК є «частиною цього плану».

«Сили, які фінансуються та направляються із-за кордону, відверто тиснуть на суспільство та державні органи, вимагаючи лише одного — призначення іноземців керувати українськими суддями і судами. Системність їхніх дій дає підстави говорити про існування плану, в якому Україні відведена не дуже почесна роль. Плану, метою якого є встановлення повного контролю за українською судовою системою із-за кордону та, таким чином, встановлення контролю над українською державою та її владними органами», — заявили у зверненні.

У ОАСК додають, що торік проти них вже оголошували звинувачення, але жодних з них не довели у суді.

«Минулого року справа, яку зараз знову роздмухують, так і не була передана до суду. Нам не дали можливості відстояти своє чесне ім’я — справу тихо «поховали» ті ж самі люди, які зараз знову виголошують гучні звинувачення […] Як і рік тому, ми більше за всіх зацікавлені у встановленні істини та готові співпрацювати задля забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду», — додали у зверненні.