«Люди — у поганому стані, є поранений». Терорист у Луцьку заявив, що відпустить заручників тільки після виконаних вимог

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Люди — у поганому стані, є поранений». Терорист у Луцьку заявив, що відпустить заручників тільки після виконаних вимог

Мартинюк Микола / УНІАН

Максим Кривош, який захопив автобус із пасажирами у Луцьку та погрожував підірвати його, заявив, що люди — у поганому стані. Серед заручників є один поранений, а також вагітна жінка і дитина.

Про це він розповів у телефонній розмові з журналістами львівського телеканалу «НТА».

Кривош ще раз наголосив, що відпустить заручників, коли виконають його вимоги. І додає, що поліція «не йде йому на зустріч».

«До написаного мені додати немає чого. Всі вимоги виконуються — я відпускаю людей. Поліція не йде мені на зустріч. Ні одного кроку ми не бачили, одні провокації. Заручники в поганому стані [людей утримують вже 9 годин]. Повний автобус. Одна людина поранена, одна вагітна, одна дитина. Що вам ще цікаво […] Ні один г**дон із тих перерахованих мною, не виклав в мережу відеозвернення — ні Зеленський, ніхто — про те, що я просив», — сказав під час телефонної розмови Кривош.

Кривош вимагає, щоб топ-чиновники – міністри, судді, глави церков – записали відеозвернення, в яких назвали себе «терористами в законі», а президент Володимир Зеленський має у відеозверненні сказати: «Фільм «Земляни» 2005 року — дивитися всім».