Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, ймовірно, навчався в духовній семінарії, сидів у вʼязниці та примусово лікувався у психлікарні

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, ймовірно, навчався в духовній семінарії, сидів у вʼязниці та примусово лікувався у психлікарні

Максим Плохой / YouTube

Озброєний чоловік, який захопив автобус із заручниками в Луцьку і погрожував підірвати його, якщо високопосадовці та релігійні лідери не виконають висунуті ним умови, колись навчався у духовній семінарії, сидів у в’язниці за кримінал і примусово лікувався у психіатричній клініці.

Про своє минуле чоловік, який називає себе «Максим Плохой», і якого за даними відкритого реєстру звати Максим Кривош, написав у книзі «Філософія злочинця».

Як зазначає Центр журналістських розслідувань «Сила правди», Максим видав свою книгу в 2014 році. Вона розійшлась невеликим тиражем у 400 копій та ймовірно містить правдиві факти з його біографії.

Згідно з книгою, в дитинстві Максим вирішив «стати крутим», після чого був затриманий з обрізом рушниці на ринку. Завдяки зусиллям батьків він залишився на свободі. Потім Максим навчався в духовній семінарії, та дуже швидко розчарувався в церкві.

«Досьє моїх подвигів, зібране ментами, дозволило суду впаяти мені, 18-річному, шість років позбавлення волі. Це був мій перший строк, який я відсидів до дзвінка», — пише чоловік у «Філософії злочинця».

Він вийшов на волю в 24 роки і після цього знову потрапив до в’язниці на вісім років — цього разу за участь в організованій злочинності.

Максим почав просувати свої еклектичні ідеї, що складаються з індивідуалізму, іллегалізму, християнства, повстанського анархізму та глибинної екології ще кілька років тому в мережах YouTube та «ВКонтакте». Сьогодні він почав поширювати свої ідеї зокрема в Telegram і Twitter, звідки його акаунт згодом видалили.

За інформацією «Волинські Новини», чоловіка справді звуть Максим Кривош і він зареєстрований в місті Дубно. Він часто бував у Луцьку та був знайомий з багатьма мешканцями міста, справляв враження дивакуватої, але адекватної людини.

Чоловік часто міняв номери телефонів і майже не розповідав про своє особисте життя. З джерел видання відомо, що Кривош перебував у полі зору поліції та примусово лікувався у психіатричній клініці.

Наразі силовики переконують чоловіка здатися, повідомляє «Перший».

«Особа вже встановлена. Проводяться переговори, але він на контакт не йде. Постійно лунають постріли. Прибув спецназ. Намагаємось переконати його здатися», — розповів керівник волинської поліції Юрій Крошко.

Пізніше заступник голови МВС Антон Геращенко підтвердив особу чоловіка. Максим Кривош народився в РСФСР у 1975 році. Вперше його засудили за розбій, шахрайство, вимагання та незаконне поводження зі зброєю в 1994 році. Вдруге його засудили за ті самі злочини в 2005 році. Сукупно чоловік відсидів 10 років.