Заступник очільника МВС Геращенко: Зловмисник не дозволяє передати заручникам у Луцьку їжу та воду

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Заступник очільника МВС Арсена Авакова Антон Геращенко заявив, що Максим Кривош, який захопив автобус із заручникам у центрі Луцька, відмовляється передати їм їжу та воду.

Про це пише Інтерфакс.

«Психологічний стан у цього порушника — як у будь-якої людини, яка наражає на небезпеку життя інших людей. Він досі не дав можливості передати воду і продукти харчування для заручників», — сказав Геращенко.

За його словами, наразі немає жодної інформації щодо психічних проблем зловмисника. Він також розповів, що правоохоронці не знайшли другий вибуховий пристрій, про який говорив Кривош.

«Вони [заручники] перебувають у важкому стані. І він не дає можливості нікому вийти навіть за природними потребами», — підкреслив Геращенко.

  • Вранці 21 липня в Луцьку, на Театральній площі чоловік зі зброєю захопив автобус, в якому перебували 20 пасажирів. Він почав погрожувати і відкрив стрілянину з вікна. На місце викликали спецзагін СБУ, а президент заявив, що «бере ситуацію під особистий контроль».
  • Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, ймовірно, навчався в духовній семінарії, сидів у вʼязниці та примусово лікувався у психлікарні. Його звуть Максим Кривош. Очільник МВС Арсен Аваков згодом спростував лікування зловмисника у психлікарні.
  • Поліція відкрила кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков терміново вилетів на місце події.