Аваков: Чоловік, який захопив автобус у Луцьку, не був пацієнтом психлікарні

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Аваков: Чоловік, який захопив автобус у Луцьку, не був пацієнтом психлікарні

Офіс генерального прокурора

Максим Кривош, який захопив автобус із пасажирами у Луцьку та погрожував підірвати його, якщо високопосадовці не виконають низку вимог, не лікувався у психіатричній клініці. Про це заявив голова МВС Арсен Аваков, який закликав не поширювати неперевірені дані про чоловіка.

Про це повідомляє «Громадське».

За словами міністра, правоохоронні органи проводять переговори з чоловіком, який захопив у заручники пасажирів автобуса. Він також попросив не поширювати «недостовірну інформацію» про особистість підозрюваного.

«Я б дуже вас просив бути акуратними в коментарях, які ви дозволяєте собі, зокрема поширюючи недостовірну інформацію про людину, яка утримує заручників. Це не допомагає ситуації, це призводить до більшого напруження… Ви поширили інформацію, що цей товариш лікувався у психіатричній клініці. Це недостовірна інформація», — заявив Аваков.

Раніше поліцейський Telegram-канал «Департамент карного розшуку» повідомляв про те, що «терорист перебував на психіатричному лікуванні». Відповідний допис зробили о 12:00.

Міністр додав, що правоохоронці також тримають контакт з родичами, дружиною і друзями підозрюваного, щоб вирішити проблему мирно. При цьому їм відомо, що пасажири захопленого автобуса в нормі.

  • Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, ймовірно, навчався в духовній семінарії, сидів у вʼязниці та примусово лікувався у психлікарні. Його звуть Максим Кривош.
  • Вранці в Луцьку, на Театральній площі чоловік зі зброєю захопив автобус, в якому перебували 20 пасажирів. Він почав погрожувати і відкрив стрілянину з вікна. На місце викликали спецзагін СБУ, а президент заявив, що «бере ситуацію під особистий контроль».
  • Поліція відкрила кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков терміново вилетів на місце.