Справа Гандзюк: Апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного Левіна

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Київський апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка) до 24 серпня.

Про це повідомила пресслужба суду.

Колегія суддів розглянула апеляційні скарги захисту на рішення Печерського районного суду Києва 15 липня. Суд залишив без змін запобіжний захід Левіну.

Наприкінці червня Печерський суд залишив Левіна під вартою до 24 серпня.

«Громадське» повідомляє, що прокурор Андрій Синюк просив залишити Левіна під вартою, наголошуючи на ризиках втечі підозрюваного, тиску на свідків, знищення речових доказів, переховування. За інформацією прокурора, Левін разом з Мангером чинили тиск на іншого обвинуваченого у справі — Ігоря Павловського.

Також слідство встановило, що після виїзду з України Левін фінансував дружину нині засудженого за організацію нападу Сергія Торбіна, щоб той мовчав.

  • Печерський суд до 11 вересня продовжив тримання під вартою підозрюваного у організації нападу на Гандзюк — голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера.
  • 27 квітня СБУ і Генпрокуратура оголосили, що розслідування проти Мангера й Левіна у справі про вбивство Гандзюк завершено. Проте 11 червня досудове розслідування відновили, продовживши до 29 липня.
  • 25 червня Офіс генерального прокурора завершив розслідування у справі про вбивство Гандзюк, у якому підозрюють Мангера та Левіна.