На мітингах у Білорусі затримали понад 200 осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Білорусі затримано понад 200 осіб на стихійних акціях на підтримку кандидатів у президенти, яких Центрвиборчком Білорусі не зареєстрував кандидатами.

Про це повідомляє tut.by.

Більшість затриманих — у Мінську. При цьому, близько 30 осіб затримано в інших містах — Бресті, Гомелі, Пружанах, Бобруйську, Солігорську, Стовбцях. Обійшлося без затримань тільки в Гродно і Могильові.

Білоруська асоціація журналістів повідомила про затримання понад 10 працівників ЗМІ, які виконували свої професійні обовʼязки під час висвітлення вуличних акцій протесту. Зазначається, що в Мінську затримували журналістів «Єврорадіо», порталу tut.by, «Радіо Свобода», «Нового часа», «Белсату».

  • ЦВК Білорусі відмовила ексглаві Белгазпромбанку і головному опоненту чинного президента Віктора Бабарика в реєстрації кандидатом у президенти. Причиною такого рішення в Центрвиборчкомі назвали незадекларовану власність в офшорах.
  • До виборів у Білорусі допустили пʼять кандидатів: самого Олександра Лукашенка, для якого це вже шоста президентська кампанія, а також Сергія Черечня, Світлану Тихановську, Андрія Дмитрієва і Анну Канопацьку.
  • Бабарика і його сина затримали 18 червня, з того часу вони знаходяться в СІЗО. Бабарика звинувачують за трьома статтями кримінального кодексу: відмивання грошей, ухилення від сплати податків і давання хабаря.