Вибори у Білорусі: штаб Бабарика дав інструкції прихильникам після відмови ЦВК

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Штаб опозиційного політика і опонента Олександра Лукашенка Віктора Бабарика після відмови ЦВК Білорусі у реєстрації кандидатом на вибори президента оприлюднив інструкції для своїх прихильників.

Про це повідомляє «Радыё Свабода».

Керівник штабу Марія Колеснікова записала відеозвернення, у якому просила прихильників 15 липня о 17:00 подати скаргу разом зі штабом на рішення Центральної виборчої комісії. Людей закликали приєднатися до спостережень за виборами, щоб запобігти фальсифікації.

«Всі ми повинні стати спостерігачами і прийти на виборчу дільницю 9 серпня», — закликала Колеснікова. Також вони просила прийти на вибори і проголосувати за будь-якого опонента Лукашенка або проти всіх.

  • ЦВК зареєструвала кандидатами на виборах чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який перебуває на посаді вже 26 років, Світлану Тихановську, Сергія Черечня, Андрія Дмитрієва та Ганну Конопацьку. Вікторові Бабарику та Валерієві Цепкалу у реєстрації відмовили — вони є реальними конкурентами Лукашенка на виборах. У першого нібито знайшли власність в офшорах, а другий «не набрав» необхідних 100 тисяч підписів — ЦВК понад половину відхилила після перевірки підписних листів.
  • Після відмови в реєстрації Бабарика і Цепкала в Мінську почалися протести. ОМОН приступив до масових затримань і побиттів протестувальників.