У «Слузі народу» назвали плани Ради на тиждень: Виборчий кодекс, новий глава НБУ і постанови щодо грального бізнесу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» назвали плани Ради на тиждень: Виборчий кодекс, новий глава НБУ і постанови щодо грального бізнесу

Кузьмін Олександр / УНІАН

Верховна Рада на засіданні 16 липня розгляне в другому читанні законопроєкт про «вдосконалення виборчого законодавства» і кадрові призначення. А 17 липня — два проєкти постанов про скасування ухваленого законопроєкту про легалізацію грального бізнесу.

Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, цитують Укрінформ та Інтерфакс-Україна.

«Виборчий кодекс буде проголосований у четвер. У нас сьогодні було в Разумкова засідання всіх голів фракцій. Ми визначилися, яким чином будемо рухатися. Там 4 тисячі поправок. Для того щоб ніхто не блокував, як було з гральним бізнесом, ми вирішили, яким чином і скільки хто візьме слів, скільки хвилин і потім скільки правок на затвердження. Десь ми за 2—3 години пройдемо весь виборчий кодекс», — прогнозує Арахамія.

Також у четвер розглянують кадрові питання, зокрема призначення нового глави Національного банку України. Кандидатуру остаточно ще не визначили.

«Кадрові питання ми плануємо зробити у четвер, попередньо, і там будуть всі ці прізвища, які ви вже знаєте, окрім Національного банку — потримаємо трошки в секреті до ранку четверга», — сказав Арахамія.

При цьому він не виключає, що новим головою Нацбанку може стати чинний народний депутат від фракції «Слуга народу».

17 липня, за словами Арахамії, Рада розгляне два проєкти постанов про скасування ухваленого законопроєкту про легалізацію грального бізнесу.

«Мені стало відомо, що Вадим Новинський і Юлія Тимошенко зареєстрували постанови про скасування цього законопроекту, тобто потрібно провести комітети та через комітети винести в зал і проголосувати відхилення цих постанов. […] Думаю, що в пʼятницю це питання буде вирішене, і можна буде передавати президенту на підпис», — додав нардеп.