У Сирії на фугасі підірвався російсько-турецький патруль, є поранені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Сирії, на півдні від міста Ідліб на трасі М-4 (неподалік Еріха) підірвався російсько-турецький патруль. Як повідомляє Reuters з посиланням на Міноборони РФ, колона підірвалася на фугасі, закладеному на узбіччі.

Під час вибуху саморобного фугасу постраждали троє російських військових і кілька турецьких. Про загиблих не повідомляється. Росіян евакуювали в госпіталь на авіабазу Хмеймім.

За даними Інтерфаксу, пошкоджені бронетранспортер російської військової поліції і турецький бронеавтомобіль. Патрулювання припинили, триває пошук активних груп бойовиків в районі підриву.

  • У березні 2020 року війська Росії та Туреччини почали спільне патрулювання в Сирії в районі Ідлібу. Місяць тому в районі вже підривалася колона — тоді постраждав російський бронетранспортер (загиблих не було).
  • У липні 2019 року бойова авіація Башара Асада за підтримки Росії кілька тижнів бомбила Ідліб, внаслідок чого були вбиті сотні мирних жителів, включно з дітьми. 7 липня 2020 року ООН визнала бомбардування воєнними злочинами. Винуватцями знищення шкіл, лікарень і ринків визнані Росія та режим Асада.