В Азербайджані затримали ексміністра оборони. Його звинувачують у фейках про бої біля Нагорного Карабаху

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Служба безпеки Азейбарджану затримала колишнього міністра оборони Рагима Газієва. Його звинувачують в тому, що він поширював через соцмережі фейки про бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Про це повідомляє Day.Az

Правоохоронці кажуть, що Газієв намагався послабити обороноздатність країни, «закликаючи людей до заворушень і насильницького захоплення державної влади».

Проти нього відкрили провадження за статтями 281 (публічні заклики проти держави) і 282 (провокація) Кримінального кодексу.

  • Нові бої в районі Нагірного Карабаху почалися вдень 12 липня. Азербайджан заявив, що підрозділи вірменських військових обстріляли з артилерії територію країни. Вірменська сторона говорила, що солдати противника спробували перетнути кордон.
  • 13 липня Збройні сили Азербайджану знищили вірменський опорний пункт. За офіційними даними, вірмени втратили вбитими двох військових, Азербайджан — чотирьох військовослужбовців вбитими і пʼятьох пораненими.
  • Вірменія й Азербайджан понад 30 років воюють за контроль над Нагірним Карабахом. Активна війна на етнічному підґрунті тривала з 1988 року до травня 1994 року, але військові зіткнення продовжились і після підписання мирного договору.