NASA та Японія вирішили разом освоювати Місяць

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
NASA та Японія вирішили разом освоювати Місяць

NASA

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) та Японія домовилися про спільне освоєння Місяця.

Про це повідомляють на сайті NASA.

Сторони будуть співпрацювати в рамках американської місячної програми «Артеміда». Зокрема, Японія візьме участь у створенні навколомісячної станції (Місячна орбітальна платформа-шлюз, Lunar Orbital Platform-Gateway, LOP-G, або Gateway) і освоєнні поверхні Місяця. Також договір продовжує вже чинну співпрацю між США та Японією на Міжнародній космічній станції.

У NASA додали, що в рамках проєкту «Артеміда» управління планує до 2024 року висадити на Місяць першу жінку і наступного чоловіка-астронавта, а також до 2028 року провести стаціонарне дослідження поверхні Місяця. Очікується, що отримані завдяки «Артеміді» знання є необхідними для здійснення місії з відряджання людини на Марс.

  • Компанія SpaceX шукає інженерів, які побудують плавучий космодром для місій на Марс і Місяць.
  • Перед цим директор NASA Джеймс Брайденстайн оголосив, що в американському космічному відомстві підготували основні принципи, на яких будуватиметься міжнародна угода про освоєння Місяця.
  • NASA планує розгорнути в одному з кратерів Місяця найбільший в історії радіотелескоп.