Росія вимагає від керівництва України підтвердити заяви віцепремʼєра Резнікова про неактуальність Мінських угод

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Росія вимагає від керівництва України підтвердити заяви віцепремʼєра Резнікова про неактуальність Мінських угод

Пресслужба Кремля

Росія зажадала від України офіційно підтвердити наміри переглянути Мінські угоди.

Про це повідомило ТАСС.

Помічник керівника Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, коментуючи слова українського віцепремʼєра Олексія Резнікова про необхідність перегляду угод, заявив, що в іншому разі Росія розглядатиме це як відмову України від усіх домовленостей і від переговорів по Донбасу.

«Якщо найближчим часом ця заява не буде підтверджена, або спростована тепер вже премʼєр-міністром або президентом України, то це дійсно означає вихід України з Мінських угод, а отже і з «мінського» та «нормандського» форматів переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі», — заявив Козак.

За його словами, це також означатиме, що президент Володимир Зеленський повинен буде визнати недійсним свій підпис під підсумковим комюніке паризького саміту «нормандського формату» 9 грудня 2019 року.

  • Напередодні Резніков заявив, що Мінські угоди більше не відображають нинішніх реалій на окупованому Донбасі, а для зупинки війни потрібні нові підходи.
  • Також він заявив, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей будуть позачерговими і будуть проходити за спеціальним законом.